tirsdag 29. juni 2010

Home again

Kom tilbake i går kveld etter en snartur til Danmark.
Med i bagasjen var også en brukt Morini fripistol.
Dro nedover med bil på lørdag ettermiddag, hadde planlagt en overnatting i mellom Gøteborg og Malmø et sted. Etter mye leting, det finnes jo ikke motell langs veien lenger, så havnet vi i Halmstad. Ikke den beste dagen å ta inn på hotell i Sverige. Grunnen er at de feirer st. hans og da går prisene på overnatting opp, ja ja slik går det når man ikke vet bedre. Morgenen etter bar det med ferje fra Helsingborg til Helsingør, en kort tur på tjue minutter. Tok en pause i Helsingør, en liten by som er rett så koselig. Videre tok vi strandveien ned til København hvor vi tok inn på hotell i nærheten av Hunters House, praktisk siden vi da slapp å kjøre dit for å handle. For de som ønsker billig hotellrom, som forøvrig er inspirert av rommene du finner på danskebåten så sjekk ut http://www.cabinn.com/ . Billig og greit.
Resten av dagen ruslet vi rundt med hver vår GPS og lette etter geocacher, vi driver nemlig med geocaching i tillegg til skytingen. På den måten får vi sett mye mer enn om vi bare var vanlige turister.
Selvfølgelig så måtte vi ned til Nyhavn for å spise og drikke litt når vi først var her, men et besøk i Tivoli rakk vi ikke.
Mandagen hentet vi pangen og satte nesa hjemover, samme rute som vi tok nedover.
Stoppet hos tolleren i Sverige for å få papirer på gjennomreise med våpen, men de skjønte ikke hva de skulle gjøre så her måtte jeg tegne og forklare ned i minste detalj. Turen videre var en varm opplevelse i en bil uten aircondition, ble ett par ekstra stopp grunnet varmen. Samt et stopp hos tolleren på grensen Sverige-Norge. Lang kø og snilefart hos de ansatte gjorde dette til en kjedelig seanse, men selve fortollingen gikk greit.

I dag fikk jeg skutt med den også, ble 80 skudd før jeg tok kvelden. Men det var 80 gode skudd, og grepet var nesten perfekt. Tror ikke jeg skal justere det så mye siden det er få dager igjen til NM, ambisjonene på fripistoløvelsen er uansett ikke store i år. Men til neste år legger jeg lista litt høyere.

Lars

fredag 25. juni 2010

Ut på tur ..........

Vi legger ut på en kjapp tur til Danmark for å hente Morini fripistolen jeg har kjøpt meg. Det blir opp og ned og deretter innskyting/tilpassing av grepet. Og alt dette med en uke igjen til jeg skal bruke den på NM. Men det er ikke før i morgen ettermiddag en gang.
I verste fall så må jeg bruke klubbens gamle Hämmerli.
Det eneste som kan komme i veien er at grepet er alt for lite, men sånne bagateller kan man ikke bry seg om.
Har forøvrig også kjøpt inn en ting til, men jeg sier ikke hva det er, dere får vente til NM så får dere se der.

Lars

Ikke sur, men ..............

Skjønte i dag at jeg begynner å komme i NM-modus.
Var en tur på trening i dag og da var det jo selvfølgelig andre der som seg høre og bør.
Fikk en god økt for meg selv og var kanskje ikke mest sosial av meg. Tok meg alikevel tid til litt prat og kaffe sånn som man pleier.
Men i kveld, for en time siden, slo det meg at jeg antageligvis kan ha virket litt mere innesluttet enn tidligere.
Jeg husker i hvert fall ikke mye av det som det ble pratet om, et tegn på at jeg er i såkalt NM-modus.
Er jo ikke første gang jeg skal på NM så jeg kjenner godt igjen tegnene, men det er ikke sikkert at alle andre skjønner det. Er ikke meningen å være fjern/sur/avvisende eller lignende. Det er kun slik jeg blir når det nærmer seg NM.
Men vær ikke redd, jeg biter ikke hodet av de som tar kontakt nå i tiden før Nm, bare hyggelig å kunne hjelpe til der man kan.
Tror kanskje Siri er i samme modus, da er det jo bra at vi er to som skal det samme.

Fra det til noe helt annet.
Hvem pokker liker kyllingpølser? Jeg bare spør.

tirsdag 22. juni 2010

Bra trening til tross for ..........

Det hender fra tid til annen at jobben min innebærer mye tungt arbeid. I dag var en sånn dag med mye tunge løft. Container med 12 tonn tømmer liksom ikke seg selv, noen må gjøre jobben. Vanligvis så er det alltid velvillige medarbeidere som trår til, to ekstra pleier å hjelpe bra. Men ikke idag, kun en gadd å hjelpe til.
Det merkes på ryggen for å si det sånn, men trøsten får jo være at han som ikke gadd gjøre noe ikke merker det på ryggen.
Men det er liksom ikke jobben denne bloggen skal handle om, men heller skyting. Så, etter litt overtid og middag så ble det en tur til Løvenskiold for litt trening. Grunnet oppgradering av skivestativet så ble vi nødt å sette skivene en meter lenger fram enn vanlig, samt noe høyere opp. Kunne sikkert fått til riktig høyde, men det er ikke så viktig.
Skjøt 15 skudd mellom hver anvisning og det var helt passe. Fokuset mitt i dag var å holde fokus på kornet og ikke være så nøye på hvor siktene lå i forhold til skiva. Fungerte veldig godt, i hvert fall etter de første ti skuddene. Ble totalt 150 skudd hvorav de flestre satt der de skulle. Hadde en skikkelig dårlig serie og den kjentes for å si det sånn. Der burde jeg gjort det eneste riktige, avbrutt serien og tatt nytt grep.

Fikk også "testet" litt mere med ammo og magasinet til Morinien. Etter modifiseringen så ble det mye lettere å lade magasinet, bedre plass, selv til seks skudd var det nå god nok plass. Kunne virke som at til og med CCI ammoen gikk noe lettere inn i kammeret, men litt tidlig å si noe sikkert om dette.
Men en ting som helt klart er sikkert er at den siste esken med 5000 patroner ikke er bra. Er sikkert en til to pr. 50 som klikker, noen ganger så virker de hvis jeg snur patronen litte grann så anslaget ikke kommer på samme sted. Andre ganger spiller det ingen rolle. Samme problemet er det på Siris Pardini så dette er helt klart ammofeil. Med Lapua så klikker det ikke i det hele tatt.

Har forøvrig "booket" en brukt Morini fripistol i utlandet, venter nå bare på at de får ordnet eksporttillatelse slik at jeg kan hente den. Skulle gjerne kjøpt en ny her hjemme men har problemer med å forsvare en såpass stor investering til så lite bruk, og brukte her hjemme er jo omtrent umulig å oppdrive.

Startidene til bane-nm er lagt ut, og heldigvis så er de fleste startene mine på et anstendig klokkeslett. En skal jo tross alt kjøre ut der hver dag.
Vi gleder oss allerede til å komme i gang.

Til søndag er det DM i revoler og militærfelt på Dokka, tror ikke jeg skal skyte da det er litt tett opptil NM. På den annen side så var det jo både felt og bane-nm på Ørlandet samme uken da jeg var der. Husker ikke hvordan det gikk på baneøvelsene, men felt gikk greit med premie i fin. Vi får se hva jeg gjør, Siri har lyst til å dra til Dokka og da blir jeg jo med, kanskje tar jeg med pangen også, just in case.

Lars

lørdag 19. juni 2010

Magasin er fikset

Svupp så var magasinet klart og fikset for å kunne lade med seks patroner.
Testskjøt også den nye rekylbufferen som er å få tak i. Litt forskjell var det, akkurat nok til at jeg skal få satt inn en sånn. Desverre så hadde Børselars ikke disse liggende i butikken i dag så det får vente littegranne.

Og med dette så er det eneste som gjenstår å få testet litt mere med CCI patroner etter magasin-modifiseringen. Kanskje går de lettere inn i kammeret nå? Gjør de det, kan jeg trygt anbefale denne som klubbvåpen for OPK og andre klubber som ønsker et lettere våpen for damer og andre som ikke har behov for mange kilo med jern.

Lars

Tur til børsemakern i dag

Skal bare få i meg litt frokost før turen går til Børselars, siden nettsidene hans ikke er oppe og går må man ta turen dit for å se hva han har inne. Kanskje en fripistol ligger i hylla og venter på en ny eier?
Klart jeg kunne ha ringt og sjekket, men det er nå uansett hyggelig å ta turen dit. Ingenting som å pleie kontaktene sine.
Skal samtidig ta med magasinene til Morinien for å se om han har en løsning på dette med å fylle de opp med seks patroner. Jeg har tidligere vært i kontakt med Interprodukter i sverige og de kunne fortelle at de forandrer på vinkelen til patronføreren, samt noe annet småtteri.
Ellers i dag så blir det kun sosial omgang med venner og god mat. I morgen blir det nok mere sånt før treningsalvoret begynner igjen på mandag. En helg fri fra skyting føles rart men samtidig har man jo godt av noen dager fri innimellom.

Lars

tirsdag 15. juni 2010

Ny jakt på gang ..........

Henta godkjent søknad på fripistol akkurat nå. Det betyr at jakten på fripistol for alvor kan sette i gang.
Jeg har skutt litt med klubbens gamle og den funker helt fint den, men det hadde vært greit med sin egen som man kan gjøre akkurat som man vil med.
Hvilket merke og modell det blir vet jeg ennå ikke, men ideene om hvordan den skal se ut etter "pimping" har jeg hatt en stund. Desverre så er jeg ikke så flink til å tegne det slik jeg vil ha det, men kult håper jeg at det blir uansett.
Hvis noen vet om noen som har en gammel fripistol til overs så si ifra.

Lars

søndag 13. juni 2010

Gratulasjoner går til............

Jan Tore Berg-Knutsen, President i Norges skytterforbund, som fikk Kongens Fortjenestemedalje torsdag 10. juni 2010
Se her

Intet nytt i skytternorge?

Ikke hos meg eller andre i mitt miljø, men hos NSF. Mer spesifikt så er pistolsidene til NSF helt blottet for ting som skjer. Så vanskelig kan det vel ikke være å komme opp med saker å legge ut på sidene? Nå er det jo bare få uker igjen til første start på bane-nm, hva med noe rundt dette? Eller andre ting rundt i landet, noe skjer jo både her og der er jeg helt sikker på.
Nå er det jo like dødt på de andre grenene bortsett fra riflesidene, de klarer jo i hvertfall å legge ut nye saker.

fredag 11. juni 2010

Vekt på avtrekket og dets betydning

Glemte å si at mitt 549resultat på VM-grov var med "grovt" avtrekk. Altså 1360g.
Da skulle man tro at man ville skutt bedre med lettere avtrekk, men det ser det ikke ut som at man gjør.
Hvorfor ikke? Godt spørsmål, jeg kan selvsagt fabulere rundt dette og det har jeg også tenkt til å gjøre.
Her er min teori, altså min private teori. Ikke nødvendigvis noen sannhet i det hele tatt, men sannsynligheten for at jeg har rett er forholdsvis stor.
Det er for de fleste aktive skyttere ikke avtrekksvekten som avgjør resultatet, i allefall ikke et lettere avtrekk.
Påstand 1: Tyngre avtrekk gjør at du tør å gå hardere på avtrekket og dermed unngår avtrekksfeil
Påstand 2: Ved å gå hardere på avtrekket holder du kortere tid.
Påstand 3. Det er lettere å finne og holde trykkpunktet.
Påstand 4. Alle de tre påstandene over er bare vrøvl.

Sant eller ikke, en ting er sikkert, at med tyngre avtrekk slipper du å være urolig for at den ikke holder i en avtrekkskontroll. Gudene vet hvor mange jeg har sett, som gang på gang må skru på avtrekksskruene fordi avtrekkeren ikke holder vekta. Det må jo være stressende skulle man tro.

torsdag 10. juni 2010

"Denna pistolen går hvertfall midt i"

Man hører mye rart på skytebanene innimellom skuddene.
Overskriften hørte jeg i dag fra en på treningen.
Foranledningen tror jeg var at en nybegynner ikke traff midt i med klubbvåpenet, selv etter skruing. Vår erfarne skytter henter da sin egen pistol og sier høyt og klart; denne går i hvertfall midt i.
Midt i? For hvem da spør jeg meg selv, for eieren kanskje. Men går den midt i for alle andre? Tviler på det, det vil si, det gjør den sikkert etter å ha skrudd på siktene for hver enkelt skytter.
Virkeligheten er litt annerledes, vi er jo individer og øynene våres er forskjellig innstilt. Akkurat som siktene på de forskjellige skytteres våpen.
Nå er det ikke meningen å dumme noen ut her, jeg skjønner jo hva han mener. Men påstanden er drøy å servere en nybegynner som ikke vet annet enn det vi sier til dem.

Nå hadde det jo vært supert om alle våpen gikk midt i, da slapp man jo den h....tes skruinga opp og ned mellom press og duellskiva.
Uansett, det var nok en hyggelig trening med en haug nybegynnere på plass. Tror kanskje det var 14stk. av dem og bare tre-fire av oss med eget våpen. Da teller jeg ikke med skyteledere.

Fikk skutt litt fripistol mot slutten også, ca.25 skudd. Dæven døtte det var slitsomt. Åssen skal en orke 60 skudd pluss en haug med prøveskudd på NM? Det går vel på et vis.

tirsdag 8. juni 2010

Nesten bare nybegynnere

Nå er det nesten bare nybegynnere på treningene som klubben arrangerer. Veldig hyggelig å treffe nye medlemmer. Spørsmålet nå blir vel, hvor er alle de andre medlemmene? De erfarne trengs for å få gitt de nye tips og hjelp underveis i skytingen. Det er ikke lett for oss to-tre erfarne som er på banen å hjelpe alle nye når man samtidig skal trene selv. Vi gjør nå vårt beste, men det hadde vært hyggelig å sett flere av de som trente tidligere.

Vi får håpe at mange av de nye og de gamle dukker opp på torsdagens trening og selvfølgelig på andre treninger og stevner.

mandag 7. juni 2010

549 i dag

Så ut som at det ble 549 på VM-grov i dag. Superfornøyd, tror det er det fjerde beste resultatet mitt noensinne i øvelsen. Hva det ble på fin aner jeg ikke, men det var vel noe dårligere.
Nok en gang var det bare tre OPKere på stevne, merkelig siden dette stevnet er på vår nabobane på Løvenskiold.
Man får ikke fremgang ved å la vær å stille på stevner, finnes ikke bedre trening enn stevner.
Det var flere som gjorde det bra, Ingart satte ny pers i grov med 561 (?) og Pål H. satte ny norsk rekord i fin, jeg er litt usikker på poengsummen (594?).
Ellers så var det som vanlig god stemning hos Bærum pk, og hos alle som deltok.

I morgen er det trening, tror kanskje OPK har et skytelederproblem i morgen, i verste fall får jeg hjelpe til selv. Det ordner seg sikkert.

Til dere OPKere som kanskje leser dette; kom dere på stevner og det litt kjapt. Ingen vits å sitte hjemme å glo i veggen.
Til alle andre; det samme gjelder for dere, stevner er gøy.

søndag 6. juni 2010

Still here ...........

Jeg lever fortsatt, selv etter en hektisk uke med mye å gjøre.
Har siitet en del timer med resultatprogrammet fra Megalink, og det programmet har en del mangler.
I hvertfall så ble det en masse tull underveis i resultatregistreringen slik at vi endte opp med å gjøre samme jobben en tre-fire ganger.
Men resultatene fra Løvenskiold open ligger nå ute og da er vel alle til slutt fornøyde håper jeg. Om de er fornøyd med skytingen vites ikke, det kan jeg heller ikke gjøre så mye med. Det vil si, de kan selvsagt leie meg inn som trener hvis de vil det.

Har ikke fåt skutt noe særlig etter forrige helg, men i morgen er det stevne hos BPK. VM fin og grov står på programmet, skal se om jeg har nok grovammo for da blir det to runder. Det blir helt topp.

Har kjøpt inn en grill, en nesten bærbar gassgrill som kommer til å bli med på turer. Den får nemlig plass bak i bilen, kjekt når man reiser langt for å skyte. Greit å få grillet mat der hvor man er, blir fort seint med middag hvis en skal vente til man er hjemme igjen.

Tirsdag tror jeg at jeg skal prøve å få trent litt med fripistol, greit å bli vant med den før NM. Hadde også vært greit å fått testet den på 50m, gjerne på elektronikk. Tror jeg må høre med kretsen om disse skivene på Løvenskioldbanen. Det kan jo tenkes at flere vil trene der før NM.

OPK har fått nye klubbjakker, nytt design men samme farger. Elle,r det vil si nesten samme farger. Den rødfargen vi hadde på de gamle kunne de tydeligvis ikke levere på de nye jakkene. Den som er på de nye er mere magenta enn rød. Vel vel, er det sånn de ble så er det sånn. Jeg har nå uansett kjøpt meg en og kommer også til å bruke den, mest på stevner. Den gamle jakka får vel lov til å gjøre nytta si på trening.

Lars

onsdag 2. juni 2010

Skikkelig irritert ....................

Nå er snart begeret fullt!
Etter helgens stevne, som både OPK og BPK var arrangør av så mangler det resultater. Det er jeg helt klar over siden jeg skal fikse de resultatene som mangler. Men at man fra sine egne skal få noe jeg betegner som kjeft fordi resultatene ikke er kommet det godtar jeg ikke.
Det er faktisk sånn i denne sporten/idretten at alt drives på ideelt grunnnlag, jeg eller andre får altså ikke betalt for det vi gjør. Ikke forventer vi det heller.
Men jeg forventer at andre skjønner at vi som faktisk gidder å hjelpe til har annet å drive med ved siden av, jeg har jobb og andre ting på fritiden som må prioriteres foran annet noen ganger.
Hvis de som klager hadde brukt like mye av sin tid som jeg og de andre frivillige har brukt så ville alt vært i skjønneste orden hver gang. Men når det er et fåtall som gidder å gjøre noe for andre så blir det noen ganger slik at ting tar tid.
Er dette et fenomen som er generellt for skytesporten? Eller er det sånn i andre idretter også?
Nei, nå har jeg fått nok. Vanligvis så er jeg positivt innstilt til det meste og er vant til å jobbe hardt for å få til ting, men nå må f...n meg andre begynne å gjøre noe også. Ett styre i en klubb skal ikke gjøre alle jobbene som må gjøres i en klubb, det er faktisk lov å hjelpe til.

Til alle dere som gjør en fantastisk innsats,
tusen takk for all hjelp, dere vet hvem dere er.
Til dere andre, skjerp dere.

tirsdag 1. juni 2010

NM-bane 2010

Fikk endelig somlet meg til å melde meg på til Nm-bane.
Har prøvd tidligere men påmeldingsystemet som arrangøren bruker var tungvint for å si det sånn, jeg ga ganske enkelt opp.
Etter nok en gang ha prøvd på nettet uten hell sendte jeg i går en mail med info om hva jeg skulle skyte osv. 
Fikk superraskt svar om at det var registrert fra en stakkar som satt sent på kvelden og passet på dette med påmeldingene. Fin fin service kaller jeg det.

Hadde i utgangspunktet bare tenkt til å skyte standard og VM-fin, men etter helgen som var så fikk jeg lyst til å skyte flere øvelser.
Resultater ble at jeg er meldt på i Fripistol, standard, VM-fin/grov og hurtig-fin/grov. Det er vel bare silhuett jeg ikke skal skyte, kunne sikkert gjort det også men tror jeg står over i år.
Så nå gleder vi oss til NM-nerver og skjelvne ben. Og ikke minst, hyggelig gjenmøte med andre skyttere som man som regel bare ser en gang i året.

Vi ses kanskje på Mysen.

RF-ammo

Fikk så vidt tid til å teste ammo i dag. Ble ikke mere enn 30 skudd.
Merket ikke så stor forskjell, ikke før jeg gikk tilbake til den "vanlige" ammoen. Da merket jeg fort at RF-ammoen var svakere, det ble mindre munningsvipp av den. Tror ikke presisjonen lider av dette, men jeg kommer til å teste dette i skrustikke etterhvert.

Fikk også skutt litt med fripistol, uvant med et avtrekk som man bare trenger å berøre før skuddet går. De første fem skuddene hadde en samlig som tilsvarer innertieren på press-skivapå 25m. Nå skal det jo skytes på 50m og da blir ting fort litt annerledes. Håper å kunne få trent litt på 50m før NM.

Slitsomt, stressende men gøy

Var på en måte primus motor for Løvenskiold Open i helgen. Det var vel egentlig meg og Peder fra Bærum som sto for arrangementet. Men uten alle som hjalp til som funksjonærer ville det ikke vært mulig å få gjennomført et såpass stort stevne. Har ikke tallene klare, men sånn ca. 150 starter skulle være riktig. Det er ganske mange starter til banestevne å være.
Startet med VM-fin/grov på lørdag, der slet vi litt med tidsforbruket. Tok vel dobbelt så lang tid som det burde ha gjort.
Diverse grunner til det, funksjonærer som hadde oversett at de skulle være tidlig ute, dårlig vær osv.
Men jeg håper og tror at alle hadde det trivelig til tross for lang dag.
Søndagen startet med standard, over 30 hadde møtt opp for å skyte. Det er veldig bra til dette programmet å være.
Etter standard ble det to ganger hurtig. Desverre fikk jeg ikke tid til å bli igjen for å skyte begge lagene. Hadde en avtale med ACDC, som desverre ble endel forsinket. Hadde man visst det på forhånd kunne jeg skutt hurtig fin også.

En skulle tro at det å planlegge et sånt stevne som Løvenskiold Open er ville medføre at man ikke kan skyte selv. I hvert fall ikke med greie resultater. Jeg må ærlig inrømme at jeg trodde det ville gå dårligere enn det gjorde. Årsbeste på standard tyder på at stress, mas og løping frem og tilbake for å få alt på plass ikke har så mye å si. Det vikrigste er kanskje at man synes det er morsomt. Jeg hadde det gøy, begge dagene. Selvfølgelig hadde det vært mindre gøy hvis ikke de som stillte opp frivillig som funksjonærer hadde gitt f...n. All ære til alle dere som hjalp til.

Oppi alt dette er det spesiellt hyggelig at det kommer nybegynnere som ikke bare skal skyte men som dukker opp grytidlig for å hjelpe til med stifting av skiver og annet. Ingen hadde bedt de om hjelp, men alikevel stiller de opp. Skulle ønske flere av de andre som har vært med en stund hadde den innstillingen.

Neste år er det duker for en stor forandring, da går nemlig hele stevnet på elektronikk. Det blir enklere på mange måter, ikke minst resultatservice blir enklere.
Desverre så har vi pr. idag ikke resultatene ferdig for alle øvelsene. Men dette skal forhåpentlig være på plass i løpet av uken, en har jo tross alt et liv utenom dette også, for ikke snakke om at en må jobbe litt også.

Takk til alle som hjalp til, både de fra OPK og ikke minst de fra BPK

Lars