onsdag 31. mars 2010

Beviset

Her er beviset på at min trener II eksamen er bestått.
Nå må jeg finne en plass til merket på jakka.
Så skulle det være noen i det ganske land som har behov for et besøk av meg så kan man bare ta kontakt.

Lars

Stille og rolig

Vi dro som avtalt opp på Ekeberg i dag (tirsdag) for å trene litt. Siden det er påske så var det ikke fellestrening og du verden hvor stille og rolig det var. Vi var to med luftpistol og en med .22lr pistol. Selv om det selvfølgelig bråker mer med .22lr enn luft så gjorde det ingenting. Det aller beste med å være "alene" på banen er at man kan få trent mye mer seriøst enn når det er tjue stykker som bruker masse tid på å skravle ved skivene i stedet for å lappe slik at man kan komme i gang igjen.

Elektronikk, det kommer på Ekeberg i tillegg til vår egen bane på Løvenskiold. Det vil jo snu opp-ned på treningen, da kan man jo faktisk få trent effektivt på det man vil, helt uavhengig av hva de andre gjør.
Det blir til og med luftskiver der, kanskje vi kan få implementert lufttrening på en av fellestreningene? Hadde vært snadder det, burde i hvertfall være bra for rekruttering av nye luftskyttere.

I morgen er det "halv" dag på jobb, får se om det blir noe trening etter det. Uansett så skal det vel bli tid til litt tørrtrening.

Torsdag er det tid for den årlige påskepilsen i OPK-regi, med innlagt dartmesterskap. Har en pokal fra 2004 og det er vel på tide å vinne igjen, har vært i finalen flere ganger uten å klatre helt til topps igjen.

God påske til dere som skal ut av byen(e) og til alle dere som velger å kose dere i en stille by som er nesten tom for folk.

mandag 29. mars 2010

Tre damer og meg ...........

Dagens lufttrening inneholdt tre OPK-damer (Siri, Tone, Marianne)og meg selv. Siste tilskuddet på stammen er Marianne Ø. Hun har tidligere skutt masse luft og er fortsatt god til tross for et langt opphold.
Vi klarte å overbevise henne til å bli med på luft-nm og med min reserve Steyr LP10 så er hun i gang med forberedelsene. Nå gjenstår det bare å få bekreftet at hun har fått plass på NM, påmeldt kun tre-fire uker før det går av stabelen.

I dag ble det en skikkelig økt, ca 150 skudd må sies å være bra, alle er selvsagt kvalitetsskudd. Nytter ikke med "tøyseskyting" som opplading.
Fikk også tid til å hjelpe Siri litt med noen enkle tips, så ut til å hjelpe umiddelbart. Nå må hun bare fortsette videre i samme stilen.

Vi avsluttet økten med konkurransetrening, 40 skudd, jeg skal ikke røpe resultatene men en av oss vant og og to av oss gjorde det ikke. Marianne var ikke med men ville utvilsomt hatt ett bra resultat.
I morgen blir det nok en økt, men denne gangen på Ekeberg. Siden det ikke er fellestrening for OPK grunnet påsken, så benytter vi anledningen til å bruke banen.

lørdag 27. mars 2010

Sarpsborg

Turen gikk i dag til Sarpsborg, ingenting stemte og jeg kunne nesten ha latt vær å dra. Men stevner er trening og det kan man ikke få for mye av.
Hadde ikke vært i Sarpsborg før og lurte litt på hvordan banen var. Inn i et bomberom som gledelig nok var både rent og pent, godt med lys og alt i alt en hyggelig plass å være. Anders som var stevneleder var som vanlig blid og pratsom, det var forresten de andre som var der også.
Det gledelige var at Tone som ble med i dag, som vanlig, perset med ett poeng. 358p begynner å ligne på noe. Siri ble ikke med i dag, bursdagsselskap fristet visst mer. Noen ganger så må man prioritere sånne ting også.
I morgen blir det straffetrening hjemme, 100 skudd skal ut og det blir bare tiere. Med 2 uker til NM så må man skjerpe seg kraftig, må bare passe på at det er gøy også. Etter NM så blir det en liten pause med luftskyting, men ikke for lenge. Sesongen starter jo rundt september igjen og det nytter ikke å stille helt utrent til første stevne.

Reklame

Nå skal jeg ikke reklamere for noe jeg ikke får betalt for, hvor er sponsorene?
Men denne videon fra Steyr er ganske bra.

torsdag 25. mars 2010

Bestått .....

Fikk e-post i dag om at min eksamen fra trener2 kurset var bestått.
Så i kveld er det feiring med en flaske vin og god mat. Jeg visste jo at det skulle bli godkjent. Jeg mener, det er jo ikke noe vits i å leke butikk heller. Skal man først gjøre det så kan man like så godt gjøre det skikkelig.

Neste steg på stigen nå blir trener 3, jeg håper bare det ikke tar for lang tid før NSF har noe kurs. Synd å måtte vente i evigheter når man først vil oppnå noe. I mellomtiden så leser jeg meg opp på mentaltrening og tilsvarende.

Ha en fortsatt fin kveld.

Hipp hipp hurra.....

Det er fremgang å spore :-)
Med flere poeng opp fra søndagens stevne så er man kanskje fornøyd? Tja, det kommer helt an på hva det er man skal være fornøyd med.
Med tanke på at jeg klatrer oppover poengmessig så er jeg strålende fornøyd, men det jeg er aller mest fornøyd med er at jeg klarte til 80% å gjennomføre oppgavene jeg hadde satt meg fore. Sånn sett så tror jeg det var det beste stevnet på ett år eller noe sånt.
Jada, dere skal få poengsummen, 533p.
Veien videre da? Fortsette med det samme en god stund, i praksis så betyr vel det at jeg må jobbe med dette resten av min skytekarriere. Forhåpentligvis så kan denne biten tones ned etterhvert slik at andre aspekter rundt det å bli bedre som skytter kan trenes i tillegg.

I morgen (torsdag)så blir det antageligvis helt skytefri, må nesten ha en dag i uka uten sånt. Fredag er det siste dag med Petter Brattli og hans fenomenale kurs. Blir nesten litt rart å ikke komme sammen på fredagskveldene for å lære/trene teknikk og mentaltrening.

Lørdag er det tur til Sarpsborg for luftstevne der, har ikke vært der før så det blir spennende. Får prøve å forberede meg best jeg kan selv om det er en ny bane for meg.

tirsdag 23. mars 2010

I dag......

I dag gikk alt så mye bedre, ja nå gikk det jo bra i går også da. Men i dag var det trening på Ekeberg med .22 kaliber og oppskriften fra i går skulle testes der også. Etter litt prøving og modifisering av den indre samtalen så satt det som et skudd, he he. Da treningen foregikk med serier på fem minutter med fri skyting som vi kaller det så gjelder det å få ut ti gode skudd, den lange samtalen ble derfor litt lang. Bort med noen ord og vips så satt skuddene bra.
Ikke bare sitter de fleste i niern eller bedre (over 90%) men for første gang så fikk jeg til det med å oppfatte nøyaktig hvor de fleste slengerne satt. Dette skal visst være positivt har jeg hørt.

I morgen bærer det avgårde til Moss for luftstevne, da skal jeg gjøre det samme som på trening og jeg er overbevist om at det kommer til å slå positivt ut.

Siri (kjæresten) var også med på trening i dag, som vanlig, og selvsagt så setter man av litt tid til å hjelpe henne med skytingen. Vi fant vel ut av noen småting som må fikses, og håper det vil gjøre ting lettere etterhvert. Men det vil nok ta noe tid, må jobbe med å få styrket muskulaturen i arm og skulder, dette er jo ikke gjort på en time for å si det sånn.
Det fine med å hjelpe henne og selvsagt de andre som jeg ser har behov for veilledning er at jeg skjerper meg betraktelig når jeg selv skyter. Med litt mindre tid på meg selv så må jeg sørge for at hvert eneste skudd teller like mye. Før så var man kanskje litt slappere rundt dette, fullt fokus på noen serier mens andre serier ble mere likegyldige.

Nei nå er det sent, har begynt å jobbe igjen etter en måned med sykemelding og da må man legge seg tidligere. Men en liten halvtime foran idiotkassa rekker man, fin måte å få tømt hodet før sengetid.

mandag 22. mars 2010

Du blir hva du tenker, eller du tenker det du er ?

På lufttrening i dag så prøvde jeg å få til det med indre samtaler, dette er noe som for meg ikke har vært lett.
Etter å ha lest og hørt mye rundt dette temaet så er forståelsen for dette blitt større. I dag klaffet det også for første gangen, jeg klarte å holde den positive samtalen i gang og det ga tydelig utslag i treff på skiva.

Dialogen min skal jeg holde for meg selv, men det handler om å fortelle meg selv positive ting som gjør at jeg finner roen og får økt selvtillit. Til og med pulsen lot seg merke av det som skjedde, jeg fikk en følelse av at den gikk ned. Vet ikke hvor mye eller om det stemmer, men det kjentes ut som det var ganske mye og følelsen av det er antageligvis vel så viktig som at det egentlig skjedde.
Skal man fortsette å skryte så gikk holdområdet ned og avttrekket ble også bedre. Seriene ble også bedre, for første gang på lenge fikk jeg nå to serier på 93p etter hverandre, tredje serien prøvde jeg å speede opp litt. Mest med tanke på å se om effekten ville vedvare ved høyere intenistet, skjøt i et tempo tilsvarende det man vil ha på en sprintluft. Mere info om sprintluft finner du et annet sted i bloggen min.
Ja, det var det med effekten. Joda, den var der også i tredje serien selv om den ble på bare 90p. Har jo omtrent ikke vært på nitti poeng selv på en vanlig trening i det siste.
Så framover nå blir det fokus på indre samtaler, må bare prøve å holde de inni meg, hvis ikke kan det hende jeg får en ny trøye (tvangstrøye).

søndag 21. mars 2010

Bedre ............

Bedre enn i går, resultatmessig. 521 poeng er jo 13 mer enn i går.
De tre første seriene var 89-88-91, etter en fem-minutters pause med en liten lefse så gikk resten til h.......e.
82-84-87 er ikke bra nok, siste serien er forsåvidt grei nok, men de to før der er ikke bra.
Det fine er at når jeg klarer å si til meg selv at jeg må økepresset på avtrekkeren så blir det et greit treff, problemet er at jeg ikke klarer å si det hver gang. Klarer altså ikke å ha fullt fokus på oppgaven. Jeg trenger ennå mere stevner for å bli jevnere.

Klubben tiåring, Ive, fikk førsteplassen i KM i klasse U-12.
Ikke dårlig det på sitt andre stevne. Ny pers ble det også.
Nå sto visst luftpistol øverst på bursdaglista.
I dag sto hun i mellom meg og Siri og det så ut som at hun synes det var stas, håper jeg :-)
Hun fikk litt hjelp til å stille inn siktene i dag da hun måtte låne min reserve Steyr LP10. Klubbens Morini slapp desverre ut all luften i det jeg skrudde på sylinderen, snodig greie siden jeg testet den i går og da slapp den ut luft i løpet av tre timer. Får sende den på service så den er i tipp topp stand til senere.

Akkurat nå så er det en annen som låner den, en av nybegynnerne i klubben. Vi får håpe han fikk det til og at han vil bli med flere ganger.
I morra er det trening igjen og onsdag drar vi på nytt stevne, denne gangen i Krapfoss (Moss). Og i mellom der så er det kruttrening på Ekeberg. Må jo variere litt, og ikke minst være sosial med de som ikke skyter luft. De er jo tross alt skyttere de også.

lørdag 20. mars 2010

10 årig debutant

Hadde gleden av å være "trener" for en tiår gammel jente i går.
Faren er skytter i klubben og nå ville datteren prøve seg på luftpistol.
Vi hadde invitert de ned på luftbanen på Tøyenbadet for litt skyting.
Etter en mega kort instruks om hva og hvordan så var det i gang, uredd og med et pågangsmot bare unger har skjøt hun skudd etter skudd.
Som tiåring så sitter man å skyter, denne gangen med hjelp av såkalt Norma-støtte, en skumpute som er formet for formålet.
Bortsett fra et skudd som gikk i sideveggen, det skjer alle en eller annen gang, så traff alle skuddene godt inne på skiva. Noen tiere ble det også.
Morsomt å observere at allerede nå så tro konkurranseinstinktet til, dårlige skudd resulterte i et innbitt blikk som tydelig viste at hun var misfornøyd. Et godt skudd ble vist med et smil, tier resulterte i en slags dans på st.plass.
Morsomt, både for henne og oss andre som var der.
Etter endt skyting så ble hun spurt av sin far om hun ville være med på DM i morra (i dag), svaret kom vel omtrent samtidig som siste bokstaven ble uttalt. Et rungende ja etterfulgt av et stort smil levnet ingen tvil om hennes ønsker.

I dag kom dagen da hun skulle skyte sitt aller første stevne, og det med kanskje 60 skudd på trening i går som eneste grunnlag.
Vi pakket opp pistolen for våpenkontroll og til min store skrekk så var den tom for luft, og den var fyllt opp bare timer tidligere. Da var det bare å tenke fort og resultatet ble at Siri lånte bort sin egen siden den har samme lademekanisme. Uvant som den var for henne så var spenningen stor på om det ble treff i skiva i det hele tatt. Men spenningen kunne man spart seg for, ti prøveskudd satt fint i skiva og da var det bare å sette i gang med ordinær serie.
Etter en del skudd så justerte vi siktene litt for å få treffene mere sentrert.
To st.plasser bortenfor satt gutta til Pål Hembre å skjøt i samme klasse, i mellom de sto Pål selv og hjalp til mens han selv skjøt.
Ikke noen tvil, blikkene ungene i mellom fortalte at her var det ingen som ville komme sist.
Skikkelig gøy.
Resultatene? Er ikke så nøye, alle førti skuddene godt inne på skiva samt at hun syns det var morsomt er godt nok for meg.
Det var visst så morsomt at hun kommer tilbake i morgen for å skyte KM.
Snakk om å debutere i luftpistol, ikke noe "jeg må bli god nok først".
Gleder meg allerede til i morgen.

Siste nytt: En melding fra far om at datteren har uttalt: jeg skal knuse dere i morgen.

Auda

Tror det er første gang jeg har sittet og stirret tomt rett fram i ti minutter etter endt skyting.
Går det an å skyte så inni granskauen dårlig? 508p, 51 bak pers!
Og selvfølgelig når det var DM i luft.
Eneste serien som er godkjent er siste på 90 poeng, og det er jo heller ikke spesielt bra.
Men oppi all elendigheten så er det jo alikevel gøy, i hvertfall hvis man glemmer de negative tingene og husker de positive.
13 tiere, hvorav sju av dem kom ganske tett mot slutten er noe man får ta med seg videre.
Når jeg satte fire tiere etter hverandre så kom tanken; det er jo akkurat som før dette, så kom en åtter etterfulgt av tre tiere. Det finnes fortsatt i kroppen, det er bare hodet som må settes på plass. Skulle tro at det var fort gjort for en tomskalle som meg, men den gang ei.
Nå blir det å slappe av resten av kvelden så jeg er uthvilt til morgendagens KM

torsdag 18. mars 2010

KM og Dm i helgen

Jaggu kommer ikke både KM og DM i luftpistol like overraskende på meg som julekvelden for kjerringa. Lørdag og søndag skal det konkurreres om edelt metall (juggel). Føler at jeg kunne ha vært bedre forberedt men har nå tenkt å gi mitt aller beste alikevel.
Får jo en liten gjennomkjøring i morra, da ser jeg fort hvor jeg er i forhold til helgen.
I går var det årsmøte i klubben og da gikk jeg av som nestleder men gikk på som oppmann, har tidligere vært oppmann i tre(?)år så det er ikke noe nytt for meg.
Kanskje får man skikk på aktivitetsnivået til damene i klubben, hadde vært bra det.

525p på tirsdagen

Ikke i nærheten av 560p som jeg "håpet" på men 13p opp fra dagen før. Ja ja, det er jo riktig vei i hvertfall.
En får ta ett skritt av gangen ser det ut til, men at jeg skal opp på tidligere niovå er det ingen tvil om. For ikke å snakke om over tidligere nivå.
I løpet av dagen i dag så skal jeg trene på avtrekk, viktig greie dette med avtrekk. Litt dårlig utføring der og vips så forsvinner poengene fort.
Skal prøve å jobbe litt med grepet på luftpistolen også, er nesten fornøyd men trenger å få justert det litt slik at jeg får indeksert hånden min riktig hver gang.

Fredag blir første trening med en liten junior i stallen. Vi får besøk av datteren til et av våre medlemmer som vil prøve luftpistol. Vi får håpe hun synes det er såpass morsomt at hun fortsetter. Det er jo tross alt de yngre som er fremtiden for skytesporten.

tirsdag 16. mars 2010

Grattis med pers.

Ikke til meg men til Petter S.P. som skjøt til ny pers i dag, 586p på hurtig fin er megabra. Å stå ved siden av en skytter som skyter så bra som det er en ren fornøyelse, inspirerende så det holder. Neste gang er det min tur til å perse, og kanskje vil jeg da inspirere noen andre til det samme?
Ikke godt å si, men jeg håper nå det.
Hvordan gikk det med meg da? Sluttsummen vet jeg ikke noe om, teller ikke poeng mens man skyter vet du. Tror (håper) det ble noe bedre enn 512p som det ble i går. Hadde en skikkelig dårlig sluttserie på 6-sekunderen, aner ikke hva den ble men det kan ikke ha vært mye over tredve poeng.
Etter stevnet bar det strake veien opp til Ekeberg, klubben skal kjøpe inn nye klubbjakker og vi hadde med jakker slik at de som ville kunne prøve størrelser. Selvfølgelig benyttet jeg da muligheten til å trene litt mer, en blanding av duell og hurtig var det jeg trente på. Lurer på om det er motorikken som kødder til for meg, uansett hvor bra jeg synes seriene kjennes ut så er det nesten alltid en eller annen slenger. Disse slengerne sitter ikke på samme sted heller så da er det ikke så lett å se de helt klare feilene man gjør. Men med tanke på at jeg for 6 måneder siden knapt nok orket å gjennomføre et stevne (grunnet armskade) så er det kanskje ikke så mye annet å forlange.
I morra blir det ikke trening, men en "harrytur" i stedet. Ja, må ikke glemme årsmøtet heller da, som nestleder er jeg jo forpliktet til å møte opp.

mandag 15. mars 2010

Mindre deltakere

Jeg registrerer at det er merkbart mindre folk på hurtigstevner om dagen, er skytterne lei alle hurtigstevnene? I dag var det ikke fullt på førstelaget en gang, og til andre skyting så var det ti stykker.
Er det slik over hele landet eller er det et Oslo-fenomen?
Vel, gledelig er det at Hovedstadserien kommer i ny utgave, det skal skytes to stevner i hver av grenene: standard,finpistol og hurtig.
Kanskje det kan bidra litt til økt aktivitet? Let`s hope so!

Huff og huff

Det ble ikke akkurat 560p i dag, faktisk ikke i nærheten en gang.
512 er rett og slett ikke bra, dt var så dårlig at jeg tok en straffetrening sammen med de som ikke hadde skutt ennå. Uten stevnepresset, siden poengsummen nå ikke teller, så ble det 539p. Fortsatt ikke bra, men bedre enn på lenge uansett trening eller stevne.

Ny sjanse i morgen, hurtig i skedsmohallen. Jeg satser på 560 ennå en gang.

Duellvideo

Siri filmet at par duellserier som vi skjøt på et stevne i Drammen. ikke verdens beste kvalitet, til tross for profesjonell fotograf, har kanskje noe med kameraet å gjøre. Nå har vi jo fått et bedre filmkamera så kanskje vi skal lage noen flere skytefilmer.
Uansett, du finner filmen her: http://www.youtube.com/watch?v=fpe7D7p9rEs
Det er meg som er til venstre på bildet, se bort i fra den fingeren som dukker opp etterhvert. Siri tror at jeg da var irritert på henne, men jeg var nok ikke det. Ser det ikke ut som at jeg gliser samtidig?

søndag 14. mars 2010

Stevne i morra

Det ble en hel dag uten trening i dag. Eneste skytingen ble 20 skudd da jeg måtte testskyte en Hämmerli SP20RRS etter avtrekksjustering. Alt funket som det skulle og vi kunne sette oss i solveggen utenfor banen med en kopp kaffe, der ble vi sittende i godt over en time. På innsiden var det avslutning på et nybegynnerkurs, håper de lærer å treffe skiva.
Men nå var det "stevne i morra" som var overskriften her, hurtig fin for å være helt nøyaktig. Det er vel siste "episode" av vinterserien. Kanskje man skulle trå til med en bra poengsum denne gangen? I hvertfall på tide, hvis man skal være litt vågal her så bør det være rundt 560p for å være bra. Har vel knappt vært over 540p det siste drøye året, men nå er det på tide å bli litt aggresiv og sette høyere mål enn bare å gjennomføre stevnene.
Jeg får ha lykke til i morra og det får alle andre som kommer på stevnet.

torsdag 11. mars 2010

NM oppkjøring

Med ca. en måned igjen til luft-NM begynner hardkjøret, er man treg så er man.
Nå har scatt-simulatoren byttet plass med en kulefanger slik at vi kan få trent litt mere "live" uten å måtte forlate heimen. Det fine med det er at man selvfølgelig også kan tørrtrene mot den, i tillegg til skyting med kuler. Dobbelt opp med andre ord. Skal jeg gjøre det ennå mere avansert så kan jeg selvfølgelig feste scatt skiveholderen på kulefangeren igjen og på den måten få simulatortesting samtidig med den vanlige treningen.
Blir noe mer arbeid for å få det til så det får kanskje vente til etter NM, eller kanskje ikke.

Trente i dag (ikke hjemme) på en eneste ting, få seriene på 90 poeng eller mer.
Vanligvis så ville det ikke vært noe problem, men for de som har fulgt med så vet de hvorfor det ikke har vært så lett. Startet med en serie på 87, deretter holdt det seg rett under det igjen. Etter en mega dårlig serie hvor ingenting stemte så satte jeg meg ned for å la roen komme. Fem minutter med mentale samtaler med meg selv så løsnet det endelig, endelig kom det en serie på 91. Neste ble 89 og da hadde jeg ikke tid til mer, hadde et møte med Oslo skytterkrets som jeg måtte rekke.
Dette med mental trening og idrettspsykologi er jaggu meg ikke noe å kimse av, ingen tvil om at det har en positiv effekt.
Nå ser jeg frem til ennå flere serier langt over 90 :-)

onsdag 10. mars 2010

Oh yes

Ikke noen tvil, nytt sluttstykke og nytt rekylopptak passet meg perfekt.
Kort og rask rekyl gjorde innhenting av sikter lettere når det skytes fortere.
Skal ta et bilde av sluttstykket og legge det ut her.
Når det er sagt så vil det ikke ha noe å si på press-seriene, men 20 og 10 sek. på standard vil jo bli noe bedre. I hvertfall hvis jeg trener på det :-) he he

tirsdag 9. mars 2010

Ombygd sluttstykke

Hentet i dag et ombygd sluttstykke til min trofaste pardini .22lr, sluttstykket er av type "ny" med ekstra rekylfjær og justerbar gummibuffer. Har så vidt testet et sånt et før og rekylen ble noe "kortere/kjappere".
Kanskje vil det bidra til raskere rekylopptak på raske serier i f.eks standard. Skal teste den i kveld etter at jeg er ferdig med skyteledervakten min.
Jeg kommer tilbake til testingen når den er gjort.

søndag 7. mars 2010

Bilder

Lovet å legge ut bilder av de siste ervervelsene mine, en Steyr LP10 og en Walther LP300.
Bildene er ikke mye å skryte av, i  motsetning til luftpistolene.





Nederste bilde er min LP10 med Rink-grep.

lørdag 6. mars 2010

Treningsvideoer

Etter litt leting på nettet fant jeg en haug med treningsvideoer hos olympiatoppen. Disse er veldig korte men velfungerende. Det burde være masse nyttig å hente på disse for oss skyttere.
http://olympiatoppen.no/fagavdelinger/trening/motorikkteknikk/video/basistrening/page3771.html

mandag 1. mars 2010

Når skal det ta slutt

Huff og huff, 509 poeng på dagens luftstevne på Kolsås.
Ikke akkurat mye å skrive hjem om, er det vel? Nei det er ikke det!
Beste serien var på elendige 87 poeng og dårligste var på helt ræva 79 poeng.
Noe kan skyldes kneet som gikk i vranglås etter tjue skudd, men det forklarer ikke de to første seriene.
Nei, nå er det bare en ting som gjelder, mere trening og stevner.
Siri hadde det ikke noe særlig bedre, så nå går hun tilbake til å skyte Pardini. Det betyr at jeg har to Seyr LP10 å velge mellom, 1 sølv og en sort.
Begge to får bli med for ammotesting hos Børselars i morra, rapport kommer.