lørdag 20. mars 2010

10 årig debutant

Hadde gleden av å være "trener" for en tiår gammel jente i går.
Faren er skytter i klubben og nå ville datteren prøve seg på luftpistol.
Vi hadde invitert de ned på luftbanen på Tøyenbadet for litt skyting.
Etter en mega kort instruks om hva og hvordan så var det i gang, uredd og med et pågangsmot bare unger har skjøt hun skudd etter skudd.
Som tiåring så sitter man å skyter, denne gangen med hjelp av såkalt Norma-støtte, en skumpute som er formet for formålet.
Bortsett fra et skudd som gikk i sideveggen, det skjer alle en eller annen gang, så traff alle skuddene godt inne på skiva. Noen tiere ble det også.
Morsomt å observere at allerede nå så tro konkurranseinstinktet til, dårlige skudd resulterte i et innbitt blikk som tydelig viste at hun var misfornøyd. Et godt skudd ble vist med et smil, tier resulterte i en slags dans på st.plass.
Morsomt, både for henne og oss andre som var der.
Etter endt skyting så ble hun spurt av sin far om hun ville være med på DM i morra (i dag), svaret kom vel omtrent samtidig som siste bokstaven ble uttalt. Et rungende ja etterfulgt av et stort smil levnet ingen tvil om hennes ønsker.

I dag kom dagen da hun skulle skyte sitt aller første stevne, og det med kanskje 60 skudd på trening i går som eneste grunnlag.
Vi pakket opp pistolen for våpenkontroll og til min store skrekk så var den tom for luft, og den var fyllt opp bare timer tidligere. Da var det bare å tenke fort og resultatet ble at Siri lånte bort sin egen siden den har samme lademekanisme. Uvant som den var for henne så var spenningen stor på om det ble treff i skiva i det hele tatt. Men spenningen kunne man spart seg for, ti prøveskudd satt fint i skiva og da var det bare å sette i gang med ordinær serie.
Etter en del skudd så justerte vi siktene litt for å få treffene mere sentrert.
To st.plasser bortenfor satt gutta til Pål Hembre å skjøt i samme klasse, i mellom de sto Pål selv og hjalp til mens han selv skjøt.
Ikke noen tvil, blikkene ungene i mellom fortalte at her var det ingen som ville komme sist.
Skikkelig gøy.
Resultatene? Er ikke så nøye, alle førti skuddene godt inne på skiva samt at hun syns det var morsomt er godt nok for meg.
Det var visst så morsomt at hun kommer tilbake i morgen for å skyte KM.
Snakk om å debutere i luftpistol, ikke noe "jeg må bli god nok først".
Gleder meg allerede til i morgen.

Siste nytt: En melding fra far om at datteren har uttalt: jeg skal knuse dere i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar