tirsdag 28. september 2010

Kaffeskytterne er tilbake

Skjønner at vi har flyttet til Ekeberg, for nå er kaffeskytterne tilbake.
Kaffeskytterne er de som bruker mer tid på bakrommet med kaffekoppen enn på st.plassen med våpen i hånd.
Når det er flere skyttere på bakrommet en det er på st.plassene så kan man lure på hva de egentlig gjør på banen? Kanskje de bare vil komme seg litt vekk? Eller kanskje de ikke kan skyte fordi noen sitter på bakrommet allerede og da er det liksom ikke tøft å stå å plaffe i vei?
Vel, uansett så er de velkomne de som alle andre i klubben. Hvis alle hadde vært som meg så ville det kanskje ikke være like trivelig hver eneste trening.
I dag så var jeg kanskje mindre sosial enn andre ganger. Hadde egentlig bestemt meg på forhånd at i dag skulle det trenes, og det ble akkurat sånn.
Er forsåvidt bestemt at det skal trenes hver gang jeg er på banen, men noen ganger så blir man mere fokusert og mindre sosial. Tror ikke jeg er den eneste som er sånn, håper jeg :-)

Fikk ut 100 gode presisjonsskudd i dag, vel kanskje 80 gode og 20 mindre gode. Men ingen dårlige!
Hadde tenkt å gi meg etter det men fant ut at jeg hadde godt av 50 skudd i ti sekunders serier. Ti sekunderne ble litt lave på skiva, tror jeg må prøve å legge meg litt lenger opp. Jeg sikter i dag i enerringen, kanskje burde jeg opp i treerringen?

Jeg får være litt bevisst på dette på neste trening.

Lars

Dommer eller ikke dommer? Det er spørsmålet

For en tid tilbake så var jeg med på oppdateringskurs for dommere, viktig å bli oppdatert.
I samme slengen så hadde vi tre timer om elektronikkskiver og dømming etc på disse. Dette selvsagt for at vi skulle bli godkjent for elektronikk. Trodde vi!
Nå har jeg fått invitasjon til elektronikkdommerkurs, en hel helg med to timers eksamen. Hallo! Jeg har jo allerede gjennomført elektronikk-kurs på oppdateringen i vinter.
Det viser seg at dette er et nytt opplegg som NSF(?) har laget. Og i følge det som står på skyting.no så skal vi i Oslo teste det nye opplegget.
Skal jeg som allerede er godkjent dommer være prøvekanin? Tror ikke det, da lar jeg heller være. Så får det så være at jeg var i juryen under årets bane-NM.

Men siden dette er helt nytt så betyr det at det pr. dags dato ikke finnes godkjente elektronikkdommere.
Da kan det bli værre å få gjennomført stevner i hovedstaden etterhvert, for jeg vet flere som har samme oppfatning som meg.

Så nå er det store spørsmålet: er jeg godkjent for elektronikk eller ikke?

Lars

fredag 17. september 2010

Fysj og fy .............

Uhaææææ, for en stank det blir når man står inne og skyter.
Hadde høstens første innendørstrening i dag, og du verden hvor ille lufta blir. Kanskje jeg merker det mest akkurat nå siden det har vært så mye utendørstrening i noen måneder.

Men det er ikke bare ille da, total reisetid ble i dag 12 minutter. til Løvenskiold og tilbake går det jo fort en time.
Mindre reise mere skyting :-)

Jeg hadde kanskje trodd at banen skulle være stappfull, men det var den ikke. Vi var 8 stykker i dag, tre erfarne og fire ferske og en midt i mellom (fersk). En av de nye var en guttunge på 15 år, han tok kurs for bare noen uker siden sammen med faren sin. Flere juniorer hadde vært tingen :-)
Regner med at det kommer mange flere på tirsdagen, blir hyggelig det.

I morgen og søndag blir det skytefri, men en kanotur blir det tid til, og litt fisking også.
Litt frisk luft i lungene er tingen:-)

Lars

tirsdag 14. september 2010

Flytting og tilbakeblikk

Nei, jeg skal ikke flytte :-)
Men vi hadde dugnad på banen i dag, tid for innendørs trening framover. I hvertfall for de som er avhengig av klubbvåpen.
Selv så tror jeg at jeg drar på Ekeberg, det er jo nesten rett borti gata. Sparer jo nesten en hel time pr. trening.

Nå får jeg vel også tid til å trene litt igjen, skal ta opp luftpistolen i løpet av uken og kjenne på den. En må jo starte et sted, ikke sant?
Når jeg nå ser tilbake på utendørssesongen så kan jeg elegant konstatere at jeg kun har deltatt på et feltstevne.
Ikke mye å skryte av det kanskje, men jeg fyllte nå i hvertfall løypa med spesialrevolveren, deilig å stå øverst på resultatlista :-)
På bane har det blitt noen flere stevner, men det burde ha blitt fler. Noen ganger stemmer bare ikke tidspunktene, denne sesongen har vært litt sånn.
Ellers så har man jo brukt en del tid på å få ting på plass, tenker da på elektronikkskiver på OPKs bane.
Dessverre så har det blitt en del forsinkelser som har medført at vi ikke har fått testet anlegget slik planen var.
Men til våren så er alt på plass, da blir det andre boller :-)

Fripistol fikk jeg jo også skaffet meg, gleder meg til stevner neste år. Og ny .22 pistol ble det jo også, har hatt mye moro med den så langt.

Nå som vi flytter inn så er det ikke til å stikke under en stol at man kommer til å savne klubbhuset littegrann, men jeg kommer ikke til å savne å sitte i kø for å komme meg dit.

Nei nå har jeg faktisk tenkt til å kose meg framover på trening og stevner, kanskje få lagt inn stevner litt lenger unna også. Det er jo gøy å komme på nye steder og "treffe" nye folk.

Ok, så er det ikke slutt på trening på Løvenskiold, jeg kommer til å ta en og annen tur en lørdag/søndag for å trene utendørs. Ingen ting som litt frisk luft.

Lars

søndag 12. september 2010

Trener III kurs i helgen

Da var trener III kurset i gang.
Spent på hvordan det skulle bli møtte vi opp på Helsfyr hotell fredag ettermiddag.
Fredagen gikk forholdsvis fort, vi hadde besøk av en fysioterapeut fra Olympiatoppen. Dyktig dame som i hvertfall jeg fikk utbytte av å høre på, mye fornuftig å ta med seg videre.

Etter en natts søvn var det tidlig opp, vi skulle være på toppidrettssenteret kl. 09.00 for å trene litt, etterfulgt av forelesninger. Vi hadde en franskmann ved navn Claude Lebreux, han viste oss en del skadeforebyggende øvelser. Her var det bare å bite tenna sammen og prøve å få til det han viste oss. Egeninnsatsen min her var ganske bra, svett som en gris lenge før vi var halvveis i undervisningen. Ble man støl av øvelsene? oh yes baby.Jeg må bare få si at Claude er en kjempegrei fyr som virkelig kan sakene sine.
Vi var også innom doping/antidoping og rutiner og regler rundt dette, greit å vite om sånt når man skal være trener.
Det var i tillegg til dette en del om utholdenhetstrening samt styrketrening.
Når vi atter kunne vende snuten tilbake fra toppidrettssenteret var klokken nærmere sju på kvelden, en lang dag kan man trygt si. Litt sliten var man, men for min del veldig lærerik.

I dag, søndag, skulle det handle om kosthold og mental trening.
Kosthold kan jeg en del om da jeg har jobbet med sånt ganske mange år, men det er fint å få bekreftet det man vet. Bare synd man ikke passer bedre på sin egen kropp når man besitter kunnskap om dette :-( Det får man jo prøve å gjøre noe med framover.
Mental trening med Anne Grethe Jeppesen ble en superduper avslutning på dagen. Dette emnefeltet er så omfattende at man burde hatt et helt år bare med sånt. For meg så er dette med mental trening og mentale aspekter ved skytingen utrolig interessant, et emnefelt jeg virkelig vil jobbe videre med.

Hva sitter man så igjen med etter første helgen i trener III kurset? En masse info som man kanskje ikke hadde fra før, og det man visste fra før er det bare godt å få bekreftet og bli påmint om.
Blir jeg en bedre skytter av dette? Mest sannsynlig, men at jeg blir en bedre trener er det ikke noen tvil om i det hele tatt.
Nå gleder jeg meg allerede til neste gang.

Takk til alle som var med og bidro til en fin kurshelg.

Lars

mandag 6. september 2010

Liten tid til trening

Denne uken blir det ingen trening på meg. Grunnen er at jeg begynner på trener 3 kurset til helgen og har en haug med bøker/sider å lese.
Men det er klart, å lese relevant litteratur gjør meg ikke til en dårligere skytter. Så man kan kanskje si at jeg egentlig får trent, i hvert fall på det mentale planet som er vel så viktig.
Jeg gleder meg storveis til å komme i gang med trenerutdanningen, tror det kommer til å bli lærerikt og morsomt.

Er det noen som skulle trenge en trener så er det bare å si ifra,

Lars

Press og hurtig, samme greia?

Kanskje en drøy påstand å komme med, men det er ikke store forskjellen på å skyte press eller hurtig.
Presisjons-skudd vet vi jo hva er, ett enkelt skudd.
Hurtig vet vi også hva er, fem skudd etter hverandre på 10, 8 eller seks-sekunder.
Og hva har de med hverandre å gjøre?
Tja, tenk deg at du skyter ett skudd, et presisjonsskudd. Du treffer der hvor du skal og det føles riktig.
Tenk deg at du gjør det fem ganger etter hverandre, alt føles riktig.
Altså det samme.
Men du må først lære å skyte det ene skuddet, det må treffe der hvor det skal og følelsen av at skuddet var bra må være tilstede. Først når du mestrer dette kommer du til å skyte godt under tidspress.
Hurtig er jo tross alt på duell-skiva, alle vet jo at tieren der er mye større enn på presskiva.

Da kan man jo spørre seg, hvorfor i all verden skal nybegynnere da skyte på duell-skiva?

Bakgrunnen til mitt spørsmål er den at vi akkurat hadde et nybegynnerkurs (sikkerhetskurs) og der var det kun skyting på presskiva. De ble fortalt om siktepunkt og at vi skrur siktene slik at samlingen (for de som får en samling) havner midt i. Ikke fortalte vi dem hvor vanskelig det er å treffe det sorte, eller tieren for den saks skyld.
Resultatet?
Alle sammen fikk samme treffverdier som de antageligvis ville fått på duellskiva hvis de bare skulle skutt på den. De fleste traff godt inne i det sorte, til og med godt inne i tieren.
Selvfølgelig fikk de også skyte på duell-skiva før kurset var ferdig, men da ble det bom på mange når de fikk tidspress på seg.
Men forhåpentligvis så vet de nå at de skal trene på presskiva slik at de får til gode presisjonsskudd.

Hva lærte så jeg av å være kursleder? Kanskje ikke så kjempemye, men jeg fikk satt fokus på at hurtig bare er fem presisjonskudd etter hverandre. Det skal jeg prøve å huske neste gang jeg skyter et hurtigstevne.