torsdag 16. desember 2010

Trening med mening og annet

Har du noen gang dratt på banen og trent, sånn helt uten mål og mening?
Trodde vel det, det har vi vel alle.
Faktum er vel at de fleste drar på trening nesten hver eneste gang uten noen plan på forhånd for hva de skal gjøre. Kanskje er den eneste planen de har at de skal skyte 100 skudd. Greit nok det.

Men når du først karrer deg av gårde igjennom kulde og uvær for å stå innendørs i dårlig luft og med smell som garantert tar knekken på hørselen hadde det ikke vært for hørselvernene du har på deg, kunne du ikke da like gjerne bruke ti minutter på forhånd for å finne ut hva du burde trene på? Og det sier jeg som faktisk ikke er så mye bedre enn de fleste andre på dette området.

Noe annet som kanskje er noe å tenke på; Når du kommer på banen som fersking uten eget våpen og du kanskje er vant til å bruke et klubbvåpen hver gang og dette våpenet er opptatt, hva gjør du da?
Dropper å trene selvsagt! Nei, du gjør vel ikke det? Venter du til den blir ledig da? Selvsagt! Hvorfor det? Er det ikke bedre å trene når du er der enn å sitte å vente på et våpen du er vant til, all trening er bedre enn ingen trening (nesten sant). Kanskje ble ikke våpenet "ditt" ledig før du måtte gå, da er det jo tross alt bedre å trene med et annet våpen, ikke sant?

Nå er det snart jul, kanskje ønsker du deg noe fint og dyrt som sier "pang"? Jeg ønsket noe som sa "plopp", nærmere bestemt en elektronisk luftpistol. Jaggu meg ligger det ikke en eske i riktig størrelse under treet og venter :-) Kanskje er det det jeg tror?

Lars

mandag 13. desember 2010

Julepresang til meg selv

Tradisjonen tro så har jeg også i år kjøpt en julepresang til meg selv.
En ny/brukt luftpistol av merket Morini, CM 162 EI nærmere bestemt. Denne har den vanlige AAA typen batterier.
Hvorfor ny luftpistol?
Tja, hvorfor ikke.
Sannheten er den at jeg skulle ha meg en med elektronikk, den nye Steyr LP10 E så fristende ut.
Men her om dagen når jeg var på luftbanen og agerte trener så fikk jeg litt tid til overs på slutten. Hadde ikke med min egen så jeg lånte en Morini short uten elektronikk, med et grep som var alt for lite. Resultatet? Skjøt godt, ett eller annet med disse Morini siktene som gjør at jeg klarer å fokusere på kornet lettere.
Det er det samme jeg har opplevd med .22 pistolen også.
Derfor ble det kjøpt en stk Morini med elektronisk avtrekker. Og prisen stemte jo også, he he.
Om jeg skyter bedre med denne enn Steyren min gjenstår å se.

Lars